"Author's fic wonderland. Read at your own risk."

31 January 2012

Tagging :)

Assalamualaikum korang :)
Wow hari ni ada orang tu tag aku :D
Haa kasi sikit terjahan 360 darjah kat blog dia :)

Hem, sebenarnya aku neves nak mulakan ni,
Almaklumlah, first time *ecece*
Jom kita mulakan...ke garisan..sedia..
satu, dua, mula! :D

11 Perkara Tentang Aku

1) Sayang Ibu, sayang ayah, sayang pemeli aku *peluk bantal*

2) Aku perempuan tapi ganas macam laki, hebatt kan? yeh I know >.<

3) Aku suka gelak :D Tapi azam baru tahun ni takmau gelak banyak banyak, tolonglah aminkan untuk aku wey -,-

4) Aku suka usya perempuan cantik :) Keindahan ciptaan Allah apa? kan? *woi tengok apa? Aku bukan les ah!*

5) Hidung aku boleh sangkut baju. ye aku riak di situ ha ha.

6) ANTI KATAK DAN CICAK adeh tercaps-lock pulak lalala. :D


7) Wa suka tengok bola :) Tak sah kalau tak jerit time tengok bola, dan time tu laa masa untuk kita belagak kita ni coach professional di dunia! haha.

8) Laki playboy, perasan macho, perasan hebatt bla bla bla, ya ya aku annoyying dengan mereka. -..-

9) Aku akan jadi orang paling fokus di dunia bila dalam posisi sedang makan. Berani laa kacau aku tengah makan kalau nak tengok jelingan mahut aku.

10) Bila pasang lagu, nyanyi mesti feeling habis. siap pegang sikat atau botol lagi nak jadikan mikropon :D Tapi kenyataan adalah sebaliknya whoa :o

11) Suka shopping kasut!! ;) Kesannya : bertimbun bertimbun kasut yang terdampar kelesuan dalam rak rak kasut. Oleh itu, adik-adik janganlah sekali-kali mencuba perbuatan sebegini. (tudiaa, ayat buku teks mai dah ha ha)


Enaf about me. Nak jawab soalan 'mencabar' kak Mar ni hee :)


1.Nama penuh!Birthday,Tempat lahir.
Emilya Nur binti Amri mengeluarkan tangisan uwek uwek nya 
buat kali pertama pada tanggal 11 ogos di hospital teluk intan :)

2.Warna favourite
Pink comel. Ungu berkarisma :)
3.Jenama phone?
sony E and CSL.
4.Pernah kematian orang tersayang?Siapa?
Pernah. Arwah atok.  Masa tu sedih sangat,
sampai kat sekolah still menangis lagi hem. 
opss sory terlebih peramah :\
5.Perkataan yang selalu disebut?
Aku suka sakap 'apa jadahnya' bila orang buat benda pelik sikit.
Pelikkan aku? haha Jadahnya? ceh -,-

6.Kalau bosan selalu buat apa?
Bosan? Tidor kroh kroh kot ngahaha :D Stalker orang pon best jugak,
Haa, nak nak yang hensem hensem gitu eceh :P

7.Kalau kau suka someone.berani tak nak confess?
Haha, sampai bila lah lidah ku kelu *nyanyi lagu stacy*

8.Mana kau orang suka?Dating atau sms,call?
Opkos sms :) Sebab sms tak payah nak buang aylior 
atau cover cun bile depan dia aww :D 

9.Siapa follower pertama korang?.
Err err err (sambil cek kotak follower) -,-"
 
10.Pendapat kau tentang aku dari segi cara penulisan entry aku dan pengenalan diri aku.
Nicee ;) Kelakor and funny, tak stress bacanya hee ^_^ 
(ambik hati kak mar haha)
11.Suka tak barang pasar malam ect:baju,shawl,dompet,jam 10 hengget?
Onn je kalau kualiti barang tu okay!
Besides,saya mengamalkan prinsip 'bersederhana lebih baik' :D
Tak semua barang mahal itu berkualiti,
dan tak semua barang berkualiti itu mahal ^_^


HAA masa untuk 11 soalan mahut aku hahaha (gelak si antagonis)

 
1) Kau rasa kau baik tak?
2) Pernah main ayor hujan? Ada kesan apa-apa tak?
3) Apa reaksi korang bila ternampak laki hensem?
4) Korang pernah terkucil dalam seluar tak? haha :D
5) Makan best tak? Kalau best, apa yang kau suka makan?
6) Kalau masuk rancangan moneydrop, kau rasa boleh menang tak?
7) Apa pengalaman paling pahit getir kau? cer cite sikit?
8) Siapa orang yang paling anda sayang?
9) Orang kata taik hidung masin. Betul ke?
10) Apa pendapat kau dekat orang yang hipokrit ni?
11) Ada adik beradik umor 17 tahun? Ada no phone tak? haha :D
 
 
Haha,inilah masa untuk tag :)

Jadi dengan rasminya,

 
TAHNIAH! Anda ditag! :D

Hee,jawab la yeh, just for fun ^_^
 
Dah jawab nanti roger kita kat ruang komen okay! Buii :)



   

7 comments :

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

haha,,zaman tag meng tag ni mmg bez,,dlu byk sgt kene tag,,tp xlarat nak buat,,huhu,,

syakila fatah said...

pe jadah .?

CiK FizA said...

Hehehe. Tengs tag akak. Akak dah terjah semalam lagi. Hee. Tapi xsempat lagi nak jwb soalan emilya tu. Huu. Akak sebenarnya tak bape paham. Akak kena jwab 10 soalan tu je ke? Pas2 akak kena create soalan sndri n tag blogger lain pulak ye? Gitu ke syg? Huuu

Deru Ombak said...

Am I the 4th dwaft... :)
Tenkiu singgah blog anty dan komen ya..

nur ika said...

tantiu emilya tag..kite..nnti kite nk join..sori laa..rini bru pegang lap..^,^

si kiut lavender said...

husih..byk gak persamaan kita....

ganas macam laki,,,aku gangster kowt..HAHA

suka gelak..gelak kuat2 xhengat dunia...habes ilang keayuan doe

aku suka gak tengok bola...ada 3org abg kat umah dan ditambah dgn 2 org anak menakan lelaki membuat aku bertambah excited nak men jerit2 ngan dorang

makan?paling xsuka klau ada org kacau aku mkan

nyanyi adlah kegemaran aku..selalu aku nyanyi feeling2 pejam mata terlebih emosi

kasut?wohho..stok kasut dah bertimbum....sama dgn handbeg pun trut menjadi kegilaan

Teenager Housemaid said...

akak pun suka shopping kasut! :DD