"Author's fic wonderland. Read at your own risk."

24 June 2012

Perasaan Bersalah.

Assalamualaikum orang bumi :)
Beri salam itu sunat, jawab salam itu wajib :)

Apa tengok tengok? Tak percaya aku apdate?
Ingat aku pemaleh sangat? Sikit tu ade le.

Kelmarin pagi-pagi sukantara.
Cerita sedih : Aku tak pergi sukantara tu. (ceh)
Padahal aku orang pertama tepuk tangan
bila cikgu umum latihan hari khamis tu dibatalkan.

Kenapa dibatalkan? Sebab aku yang taknak pergi.
So cikgu batalkan. Besar mandat aku.
Eh okay tu aku tipu :p

Cerita sebenar, hari tu hujan so dibatalkan.
Dan ganti hari Jumaat. Hari Jumaat pulak aku takde.
Bukan apa, aku gigih menuntut ilmu hari tu. Cecece.

Aku terpikir, masa waktu latihan tu...
- Mesti rumah sukan aku kurang dua mata atas ketidakhadiran aku.
- Mesti cikgu tercari-cari aku masa latihan.
- Mesti cikgu perah otak kenapalah aku takde masa latihan.
- Mesti cikgu sedih aku takde masa latihan tu.

Kan? Kan? Kan? (tolonglah cakap 'ye' weh)


Aku rasa bersalah sangat......
 

(ceh kononnya lagi)


Nak pergi istighfar banyak banyak.

Bye!

23 June 2012

Demam Euro 2012

Assalamualaikum masyarakat tempatan dan salam satu Malaysia.
Hee, di sini ada sedikit sedutan khas buat korang.
Nak buat apa? Untuk korang hadam dalam perut la kot.
Baca je laa. Best tak best jangan kritik lebih-lebih.
Aku ni cepat sentap lalala sila jaga hati aku :p

#Perbualan antara 2 manusia biasa yang bernama Ali dan Abu. 
Macam biasa ini nama yang biasa dalam mana-mana cerita, haha peace!
Jangan risau cerita ini bersifat U (umum untuk setiap lapisan masyarakat)
Watlek okay! 

.................................................................................................................

Ali : Wei, kau bangun tak malam ni?

Abu : Buat apa? Tengok bola ke?

Ali : Oh tak. Tahajud.

Abu : (tersentak) Oh arr, erm, okay, aku on!

Ali : Sure? Okay cun! Pukul 2 ah camtu. Then, baru layan Euro. Cun tak!

Abu : Cantik!!

....................................................................................................................

Ye begitulah sedutannya dan aku harap korang semua dapat sedut baik-baik cerita atas ni sehingga dapat dicerna oleh oesophagus, stomach, small intestine mahupun large intestine korang. Haha. Eh masalahnya ni cerita ke? Har har macam takde motip kan? Erghh kbye.


#Malam ni German lawan Greece. Go for Germany! :)


21 June 2012

Aku cantik?

Assalamualaikum dan salam satu dunia.

Amboi tajuk tak menahan aku bacanya. (macam menahan air kencing pulak)
Apa? Korang pun tak tahan? Pergi la bilik air cepat. Eh? haha.

Ye, tengok tajuk pun dah boleh agak kan ni pasal apa?
Kalau tak pasal "masuk bakul angkat sendiri"
mesti "buang air flush sendiri" (Ek?)

Apa? Korang tak faham lagi. Lambat la korang ni.
Lambat macam broadband aku bila habis limit ha.

Perghh boleh tahan jugak laa lambatnya,
macam korang sembelit, tapi t*hi tu tak gerak-gerak.
Masa tu kau tawu laa azab tak azab.
(kenapa aku asyik cakap pasal sistem pencernaan neh arghh)

Tu diaa aku merepek tak tentu hala.
Back to the tajuk, "Aku cantik" Haha aii laike this sentence.
Muka blink-blink. Hee. Amboi sape tak suka jadi cantik.
Ye dok? Tapi sebenarnya aku bukan mengenengahkan pasal tu.

Pernah dengar tak orang cakap kalau nak dapat self-confidence,
Kita kena yakinkan diri kita dengan cara memuji diri sendiri.
Contohnya,
1) Emi boleh buat! Emi boleh buat!
2) Emi boleh jawab! Emi boleh jawab!
dan termasuklah
3)  Emi cantik! Emi cantik! 

Eh? Eh? Eh? -,-

Susah-susah je puji aku. Haha. Time kaseh. Time kaseh. (lambai sikit)

Hehe jangan marah derr. Aku gurau je. Siap bold yang tak boleh tahan tu kah kah.

Bukan apa beb. Ni satu petua untuk menambahkan keyakinan diri kita.
Cuba korang try, insyaallah korang dapat buat apa yang korang wishkan.
Tapi janganlah korang cakap kat sume orang pulak.
Cakap dalam hati sudah. Nanti orang cop "GILA" pulak kat dahi kau.
Kau nak? Mestilah nak. EH?

Dan yang paling penting, Jangan overconfident! 
Seriously cakap, aku pernah kena.
Dan ia sangat sedap rasanya, macam ayam Mcd.
Sehingga menjilat jari wa cakap. Erk.
Eh tak maksud aku, sangat memeritkan.
Benda yang paling senang, boleh jadi susah aku cakap.

Ini sebenarnya petua dari cikgu aku.
Petua untuk exam sebenarnya. Masa exam kita kena yakin kita boleh buat.
Tekad kan dalam hati "Aku boleh buat" dan insyaAllah
dengan izin Allah, segalanya akan dipermudahkan.
wah ayat insaf nampak? haha.

Okay laa nak cau dulu, kang aku tulih bebanyak
 buat korang tidur lena je kan.

Eh last -last! Baca tulisan kat bawah ni.....




EMILYA CUN :)

Terima kasihlah kerana meningkatkan self-confidence saya :)


Sakit hati ke?
Eh kesah pulak aku kan. Bye.

 Kah kah kah.


18 June 2012

Aku yang lembab?

Assalamualaikum rakyat Malaysia.

Aku tau aku dah lama tak apdate kan?
Oh tidak. Jangan la dikau mengingatkan aku yang satu itu.
Pedih rasanya wahai sahabat. Daku tahu daku yang bersalah.

Coup. Oh dem.
Apa yang aku buat ni?
Drama drama drama. Enaf.

Lama tak apdate maka lama tak menulis.
Ye semua orang boleh nampak itu.
Penulisan di blog ni nampak kaku.
Sekaku buah cempedak.
Apa kena mengenanya aku tak tahu.

Ini lah impaknya bila lama meng-anak-tiri-kan blog ni.
Nak menaip ape pun takdak idea.
Freeze je idea tu tak gerak gerak.

Tolonglah aku. Rasa nak melotot je.
Tapi apakan daya.
Idea tu datang bila dia nak,
pergi macam tu sesuka hati.
Ingat hotel sesuka hati keluar masuk?

So now idea menulis tengah tumpul.
Akibat lama tak menulis di blog.
So kalau lembab aku nak meng-apdatenya,
Jangan le segan silu rindu aku okay. Hee.

Adios ~

#Idea takdak pun, dah sekajang muka surat aku tulih. puii.

17 June 2012

Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara

Assalamualaikum dearest bloggers :)
Memberi salam itu sunat, menjawab salam itu wajib :)

tekan sini
 #Wah awal awal dah tempek banner nampak!
+So salah ke?
#Tak salah. Tapi jadi salah kalau kau tak terangkan pasal banner ni.  Hehe.
+Tak reti baca ke?
#Sekeh nak ?
+Haha ok ok.Bertenang.Ecelli Aku join GA laa.
   GA ni dijalankan oleh MizzsNinnie, CikMun dan DrFara, Hee.
#Nak join boleh ke?
+TAK BOLEH.
#Eh asal tak boleh pulak?
+Tak Boleh kalau kau Tak join. Hahaha.
#Haha Okey lah macam tu ^^

So, apa lagi? JOIN laa sekarang :) 

Tag : Sis Ernee , Sis Qastrina , Eiqa , sis niena , yqa