"Author's fic wonderland. Read at your own risk."

01 January 2012

Tali pinggang keledar bukan tali pinggang bapak anda :)

Assalamualaikum readers :)
Tidak dinafikan tajuk malam ini memang merapu -.-'
entah sape punya idea pun aku tak tahu ==" *tak ngaku*
HUH just abaikan tajuk tah hape hape atas tuu. miahaha x)

Seat belt? Tali pinggang? Seat belt? Tali pinggang?
Jangan peningkan kepala KERANA...
hakikat, dua benda tu sama sahaja :D

Walaupun seat belt sedia berbakti setiap hari,
Tetapi seat belt selalu dianaktiri kan
oleh majikan - majikan mereka -.-'
Walaupun seat belt selalu dianaktirikan,
Tetapi nyawa majikannya banyak bergantung
kepadanya ketika dalam perjalanan.

err err apa aku merepek ni -.-

sebenarnya sebenarnya , I just wanna say,
mulai 1 Jan 2012, setiap penumpang di belakang,
diwajibkan memakai tali pinggang keledar.
HAHA punya laa panjang mukadimah,
alih alih ini je bendenya ^^V

Jangan jadikan tali pinggang tu sebagai hiasan je,
tali pinggang ni penting kerana dengan memakai seat belt,
peratus cedera teruk dan parah dalam kemalangan,
dapat dikurangkan :)

Mungkin ada yang akan kata,
"alah, setakat RM 300 apa ada hal"
Jangan macam tu lah derr,
Sekarang ni bukan duit masalahnya derr,
tapi nyawa akan yang menjadi taruhan
disebabkan kecuaian korang sendiri,
Malah Islam juga mewajibkan umatnya menjaga nyawa
sebagai sesuatu yang berharga.......
*ustazah nur emilya datang weh* larikkk :D

Oleh itu, tali pinggang tu buat buat la pakai, tak kiralah,
pergi sekolah ke, pergi dinner ke, pergi dating ke, ehem ehem *^^*
Saling menasihati di samping mengingatkan diri sendiri =)
SO ingatlah orang yang tersayang :)

ps : pernah bercita cita menjadi polis suatu masa dulu ^^


4 comments :

si kiut lavender said...

cita2 nak jadik p0lis..?
wah..hahaha...
skrg ni mna lesap p cita2 tuh....:P

Lady Emilya said...

@si kiut lavender : haha , sekarang ni sedar yg kita lgsg takde ciri2 nk jadi polis, kalau pegi test , memang awal2 dh layak kut :P haha

Ladysirna said...

salam...akak ni pun selalu lupa pakai seatbelt..huhu

Lady Emilya said...

@ladysirna : wssalam, kadang2 terlupa tu biasa la huhu kan =)