"Author's fic wonderland. Read at your own risk."

02 February 2012

Malang Tidak Berbau

Assalamualaikum hadirin dan hadirat :D
Desakan bertubi-tubi daipada akak omeyy ni untuk update,
menyebabkan entri baru aku menyemak kat dashboard korang hari ini,
hahaha :D

There're questions for you all :
Ingat tak masa zaman sekolah korang dulu-dulu?
Zaman korang gile-gile dulu, tak berfikiran matang,
ish sikap nade nade pon ada,
Ingat tak-ingat tak? Kalau tak ingat,
cari balik di celah-celah otak korang tu :D

Kalau kat sekolah, mesti ada aktiviti kokurikulum kan?
Ada kelab swimming, kelab permainan squash,
persatuan bulan tak bersabit, persatuan anti palyboy,
#eh? haha tak tak. semua tu takde kat sekolah aku,
harap maklum :D

Actually, dari semalam hati ku merasakan 'something wrong somewhere'
Rasa bimbang menlonjak-lonjak dalam hati mengatakan
hari ni pasti ada sesuatu. Pasti.
Tapi apakah 'sesuatu' itu? Wallahualam, Aku hanya manusia.

Tapi aku bajet cool. Cuba buang apa yang aku rasa.
Abaikan signal yang diberikan oleh hati aku,
(sambil tangan buat simbol 'love') :D

#Falshback
Pergi sekolah, jumpa kawn hu ha hu ha,
macam biasa takde pape,
tapi lepas rehat start meeting koko.
aku join kelab boling (buat mulut bentuk 'O')
aku sebenranya tak perasan kelab ni ada,
dah 5 tahun tahu tapi tak perasan apa jadah?
gerrr kelab baru tumbuh kott,
err maksud aku kelab baru tubuh haha typo derr -,-"

so macam biasa meeting lantik ajk semua tu kan,
aku bertenang je laa, ye aku tak feymes
apa nak buat? *ayat pasrah*

Tapi tetibe ada suara sumbang bukan suara shila amzah yang pasti :D
mentiba-tibakan diri sebut nama aku,
and I was like WHAT? you balas dendam ke apa?
gerrr ingat ini main tag tag orang ke?
orang ni sebut nama dia, dia sebut nama orang tu,
orang tu sebut nama dia balik, alahai sampai aku kawin nanti
tak habesnya hemm -..-"

selesai aktiviti mengundi,
aku tetibe dapat jawatn pengerusi arrr,

tetibe je, ada orang sokong aku arghh,
siapa lah pengikut aku tu agaknya?
mesti otak pon tak berapa nak betul macam aku jugak,
hahaha tak sangka aku ada pengikut,
senang laa kalau nak pilihan raya nanti,
mesti menang punya har har har :D

Pengerusi? perghh tak caya aku -,-"
agak-agak bertahan tak kelab tu?
ke tak sampai sebulan dah hancor?
haha jangan pandang rendah kat aku -.-
anyway sape kelab boling?
ada cadangan nak buat aktiviti apa?
kusut minda, sakit otak, tergeliat nerve aku arghh.
apa nak buat untuk kelab ni? Idea idea, arrrr -,-

so apa kena mengena malang tidak berbau?
malang lattew tu wey! :\

#baru perasan banyak betul typo,
tapi aku malas nak padam haha okbye!


p/s : kat sekolah takde kelab blogger ke? haha :D

7 comments :

si kiut lavender said...

agak2lah kan..law malang tu berbau apa bau dya ek...0_o

hahha....untunglah dya dapat jdik pengerusi yg mungkin hanya b0leh bertahan dlam msa sminggu...kekeke

ZORA said...

hahaha..biase la..
btw bnyak gak typo dy..:P

LULU' LIYANA said...

dear cik pengerusi , u x byr lagi yuran kelab u ! bak sepuloh hengget cepat ! da bunyi cam ah long mintak untang jaa

Annisah Hussin said...

haha...emi i undi u itu hari..hahahaha xD..bak kate aida"UNDI EMI !WEH UNDI EMI !.." ajak gi lawatan kat hutan simpan belakang padang sekolah..xD

Lady Emilya said...

@lavender : mcmmane agaknya malang berbau tu? haha

@zora : haha disengajakan :P

@liyana : tudiaa cik bendahari datang dah! larikk :D

@annisah : hayoyo, wa terkena! haha apa kelas hutan simpan belakang padang sekolah, ceh xD

syakila fatah said...

ye otak ak xbetol..btw,ak la org yang undi ko..hehheheheh *senyuman mintak penampo*..

Lady Emilya said...

@aida : apa semua ini? o.O

haha :D