"Author's fic wonderland. Read at your own risk."

14 April 2011

e r m...tajuk pelis??

huhuhuh heyaaa semua... how are you guys ?? happy? sad? moody? (chup..pasal ape aku tanya pasal mood orang ni??) hmm, biar ahhh...asalkan aku bahagia!! 

okeiokei....STORYTIME!! :))

hehehe...time holiday hari itu(soli laa, memang entri ni dah terlalu old date punye!!) ...ok flashback! (cheewaaa)..aku pegi la Melaka...salah satu bandar bersejarah di Malaysia..hmmm...perasaan aku?? mestilaa SERONOK beb!!! huhuhu...cuticuti Malaysia...!jangan ditanya lagi!!enjoy habis lahhh aku!!!hahha..banyak tempat laa aku melawat kat Melaka tu...haaa,lawatan sambil belajar laa aku..(ohh belajar laa sgt!!) hehehhe..banyak sweet memories!!:))



          Melaka...macammacam ada kat sana!...first sekali tempat yang kitorang pergi adalah menara Taming sari..Haaa...menara tu best sangat2 kalau korang naik...(hm?!)..adventure!! Huhu.macam mana menara tu berfungsi oe bergerak whatever semua tu kan...?? haaa..korang kena laa pegi sana sendiri!! baru korang dapat rasa 'keterujaan'nya ok!! (ekk?) cam promote je? Best loh, dia fusing punya fusing. Nasib baik ana tak fenin la. Tinggi kot! Bole tengok pemandangan yang sangat cantek dari atas tu.

time dalam Menara Taming Sari

Selain itu... (oh kerek sungguh!!)...okei2..sabar2 abang2kakak2 sekalian ye...kitorang naik pulak River Cruise!!Pun best!! (what's that?) e r m, naik bot laa...sepanjang Sungai...Melaka(kut)..aii tak berapa ingat sangat laa..Huhu..tapi tak bermaksud aii tua ok!!(cuma hilang ingatan kejap je!!=P)

sebelum naik river Cruise

          hahhaa...ada sekali peristiwa yang sangat me-malu-kan aku...bila teringat balik, guling2 aku GELAK!!~kurus terus.. hahahahaha...kelaka kot(sangat)!!! hahahahahaha...jap2 biar aii habis kan gelak dulu...huhuhu...;D..takde..sebenarnya lepas kitorang naik river cruise, kitorang gi carrefour dekat tengah pekan tu..nak beli selipar mak aku laa,dah dekat nak putus selipar tu..(fuhhh,pergi melaka terus dpt selipar baru!!)..then,dah ronda2 sambil shopping mopping(tipu2!!),kitorang pegi mekdi dekat2 carrefour tu je kan..lapar..melantak la pulak kan...ko sorang je emi yang melantak, jangan babitkan orang lain ok!!(okOk sedar diri) :( huhuhu.

     time mother aii dah order semua makanan tu, so aii nak tolong laa kan ambik kan sos lah, gula, creamer semua tu kan..(biasalaa aku kan anak mithali..!!)(+_?) ohohhhho...lepas tu masa tengah tekan2 bagi keluar sos tu, aku ternampak laa adik aku tengok daripada ekor mata aku ni kan..lepas tgh nk ambik sos kan, malas laa nak pandang dia tau, so aku pun panggil laa dia, soh tolong..!! (kakak pembuli!!HuhU)

aku : "Ezad, sini ambik sos ni."
'adik' aku : (diam)
aku : "Zad, meh le sini, tolong angkat ni!"
'adik' aku : (dia lari)
aku : (terkejut!)then, aku tengok 'adik' aku tu,ingat nak marah laa kan, sebab dia pakai lari macam tu je,nak
         curi tulang pulak!!mana aci!!huhuhu, lepas tu, bila dah pandang 'adik' aku tadi,aku pun tersipusipu
         malu..Huhhu..kenapa?? haha, aku tengok adik aku tu pendek plus comel sangat pulak!! *pelik*
         Ruparupanya,wa salah orang!!!wuuaaa...wakseganbeb!!!tapi..ini emilya laaa, pandai cover.(wekwek)

         aku cakap arr, "eih,ezad pulak.." then, muka macam udang kena barbeque pegi laa balik tempat duduk.... huhuuuhu..segan wehhh!!tuptup...aku sampai tempat duduk,budak tu pulak dok ada kat sebelah meja kitorang..Haaaaa...lagi laaa,panas tahap hot maggi cup tu!=PP hahahaa, heesh , macam mana laa aku bole tersalah orang ni!! huhu, maybe because baju adik aku 'sebenar' ngan baju 'adik' aku yang tu sama warna..so dari EKOR MATA aku, memang nampak sama...!!



           ohohoho..sapa suruh tak tengok betulbetul?!! aku cite kat mak aku,  
      mak aku pun sama jugak, sikit lagi NAK tersalah orang, tapi mak aku tak 
      lah sampai terpanggil budak tu! aku je panggil budak tu siap dua tiga kali 
      lagi! AHAHA..hahHhh!! lepas tu, lupa plak!!tertinggal satu plot cite ah!! ni 
      masa aku panggil adik tu, rupa2nya abang dia ada kat sebelah aku..ambik 
      sos jugek! adoiyy, memang lahh kenangan terindah! weeee~~~ :))

OLEOLE UNTUK KORANG!!

Tengah tunggu nak naik Taming Sari
 
Pemandangan dari atas (Taming Sari )

Berape skala richter laa ni agaknye ye..? :D

Scenery kat belakang tu cantik kan? :)

haha. muka2 sedih keletihan. kesian. 

 
 Dah dekat senja, cepat tutup tingkap!
*musykil* kenapa MESTI tunjuk gigi?

K LA babai..tata..


Never Say Never,      

Miss Emiylia




3 comments :

Muhammad said...

testing2...

Muhammad said...

owh..dah faham dah...

Misz Emiylia said...

haha.laa baru dapat ke? oke2.truskan usaha anda!

Ngee, komen lagi byk2! C: