"Author's fic wonderland. Read at your own risk."

11 March 2013

Liar

Assalamualaikum. Hai.
Tajuk entri dibaca dalam bahasa Inggeris bukan bahasa Melayu.
Harap maklum. So, 'liar' means penipu, pembohong dan etc.
Contohnya, korang nak ponteng kelas tapi cakap dengan cikgu nak pergi tandas.
Haha, sape tak pernah buat masa sekolah dulu, wa tabik sama lu ! Kahkah.

Nak cerita pasal orang bercinta ni.
Orang bercinta selalu menipu kan? Betul ke ?

Q : Wei, tengok, handsome kan mamat tu ?!
A : Eee, pleaselah, ko tengok guna lutut eh, teruknya taste kau!

Q : Wei, dia tu baikkan? Gentleman je aku tengok. *suka*
A : Baik amendenya. Kalau dia ni jenis yang suka tolong tahankan teksi saja-saja untuk orang ke, tolong buangkan sampah jiran ke, tolong baiki paip tandas awam ke, boleh jugaklah aku kata dia baik.
Q : Amende ko ni ???

Q : Wei, dia tu beruntungkan, dah lah pandai , kaya pulak tu.
A : Pandai? Cikgu lagi pandai. Kaya? Bapak dia yang kaya bukan dia.

Q :  Asal ko tak suka dia ha ?
A : Mana ade aku tak suka dia ?!
Q : So kau suka dia lah ni ?
A : Mana ada aku suka dia ?!! Never.
Q : Dah tu, asal ko asyik kutuk dia je?
A : Mana ada aku kutuk dia!
Q : Haiii apa apa je la kau ni.

Ni sekadar CONTOH. takde kena mengena dengan sesiapa.
Tapi selalu aku tengok adegan seperti ni. Tak kira novel, cerita, drama, mahupun dunia nyata.
Mulut kata BENCI, tapi hati kata SUKA.
Orang bercinta memang camni ke ?
Aku tanya sebab aku tak pernah mengalaminya heuheu.


 
Kalau dah macam ni lelaki atas ni, takkan nak cakap tak handsome lagi ye dak? 
Nampak sangat nipunya. kakaka.
 Sape berani cakap dia ni tak handsome, meh bak sini nombor tepon.
Sebab, mesti orang tu lagi hensem dari si Izzue ni. hahaha.
Meh le kita balas sms. Eh orang sekarang whatsapp je ye dak? 


Tapi most of all, yang penting HATI. Cantik dalaman, cantiklah luaran kan.

p/s : Tak sabar nak tengok drama baru Izzue yang akan bergandingan ngan Tiz Zaqyah.
Novel dia best, harap drama pun best macam Setia Hujung Nyawa.

p/s : kenapa aku melilau pergi promote si Izzue ni pulak hahahaha.



25 comments :

afzalsukasuki said...

tu kaberline namanya, malu2 tapir kihkihkih.alah biasa la mula2 memang jual mahal.. macam parkson, nanti pasti ada diskaun :P

Nick Nashram said...

kat sekolah bila tnya nape x dtg?
sume guna alasan sama sakit perut.
nampak bebeno nak menipu cikgu..hahah

Chic Na said...

tu lebih kepada menyangkal. huhu..

Nisa Hussin said...

eh jap kenapa ade gambar org hensem tu kat dalam entry ni hahah xD

Amanina said...

Salam.. bru 1st singgah sini :)

Betul tu..muka xcantik xapa janji hati baik

afzalsukasuki said...

semalam dah komen2 sini, so hari ni nak tuju lagu la :P

lorr tak leh turun gath?camtu kensel je la gath kikiki

Nastyna said...

Mamat atas ni muka jambu. Handsome la jugak (tak leh puji lebih2 kang derhaka) hahaha

kopi pasta said...

pembetulan....sekarang ni HATI tak penting. yang penting LUARAN...klu lelaki tak hensem tp hati baik, mau ko kawen dgn dia?

Nur Emilya said...

@kopi pasta : Baiklaaaah. Hahaha.

Yumida Huda said...

aah..harus cantik kedua2 belah

Cinta Misteri said...

haaaaa suka kat izzue yeaaaa..... perasan tak drama pertama dia ngan tiz, tk ingat tajuk. ada tasha shila ngan shah jazle. masa tu dia nerd sgt...

Cinta Misteri said...

biasa laaa tu, suka kt orang tp tknk ckp. motif......?
malu takut kena ejek gediks. suka ckp jer suka, tp brpada2...

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi..mamat dlm gmbr bg yui tak handsome tp comel..leh gtu? hihi

afzalsukasuki said...

eh eh ada orang puji titew, ni yang rasa nak lompat sakan tepi pantai sambil geget2 bucu kain lap tingkap ni :D

susah2 je pengomen bawah komen kedua i ye :D

Ni kali ke 3 abang komen ni kahkahkah :D

Nur Emilya said...

@afzalsukasuki : Wowow, bang, dia komen mamat atas dlm entri laaaaa. Apeke peghasan sangat ni haha. Terbaik lah bang afzal nihhh 3 kali okey kihkih!

Cinta Misteri said...

abg afzal tu tomei jugak kottttt...apsal malu2 tunjuk muka dlm golap. nak jadi retis takkkk?

Jay Ar said...

Hensem dan cantik adalah pada hati, apa guna muka hensem dan cantik tapi selalu buat hati sakit kan...

boni kacak said...

tak kira..saya lebih hensem daripada mamat tu.ahahaha :P

ntahlah.. jarang pulak saya tengok orang kalau bercinta, benci kat orang yang dia cintai tu. macam pelik je

afzalsukasuki said...

kahkahkah tau saje je :D dia pon xkata atas mana lalala~

are_lin@yu said...

klu yg ini mmg nsem..kah3..

hana hadi said...

mula2 mestilah tengok luaran dulu kan bagi yang xkenal siapa dia tu. lepas kenal baru ambik tau yang dalam2. hehe

semua orang mcm tu. itu la dari mata turun ke hati.. aiseh

Ema Blog said...

salam,,akak follower 333...

terima kasih drop komen pada entry akak..salam kenaalan

nik ros said...

tu cover la. kang ngaku lebih2 kata over lakkan..hahaha

Myra Jay said...

Hehee, takada yg perfect kan..
Yg penting kena saling melengkapi..

Encik H said...

sape izzue islam ni? tak hensem la..hahaha

eh, nak nombor telefon x? :p