"Author's fic wonderland. Read at your own risk."

25 September 2012

Sahabat :')

Assalamualaikum kepada yang merindui ku Ihik.
Yang tak rindu, boleh tekan pangkah cecepat. Eh aku gughau! Hehe.

Hai Hari ni aku update lagi blog kudus mulus ni. OMG !
Hehe Ye lah aku tau blog aku macam biskut kan. Kejap ada Kejap takde.
Blog aku jugak macam peribahasa "hidup segan, mati tak mahu"
Blog wujud tapi macam nak, taknak je kehadirannya. LOL.

Oh bebel tak habis, lupa motip sebenar. Eh lumrah wanita, membebel ni.
Sahabat. Apa erti sahabat. Bagi aku,

Sahabat adalah insan yang sentiasa bersama kita ketika susah dan senang.
Sahabat adalah insan yang tidak mementingkan harta, darjat, taraf dan kebijaksanaan.
Sahabat adalah insan yang sentiasa mementingkan kejujuran dlm persahabatan.
Sahabat adalah insan yang sentiasa membantu kita untuk menghadapi dugaan dan cabaran.
Sahabat adalah insan yang sentiasa mengingatkan kita untuk melakukan kebaikan.

Makna Sahabat menurut Nabi S.A.W. :

“Sebaik baik sahabat di sisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap temannya dan sebaik baik jiran di sisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap jirannya.” (Hadis riwayat al-Hakim)






Credit : Cik Lulu yang dicintai yang berbaju merah hati. Hee.Aina and Nabila yang dua orang lagi. Aku? Wajiblah yang paling comel. Kah Kah. Opps, Terbeli hadiah, bagi kat diri sendiri. Kih kih. Teka ah , teka ah mana aku! Sah orang muntah hijau berjemaah lepas ni. Lol.

Dan inilah SAHABAT yang terbaik pernah aku ada. Rasa nak nangis pun ada bila terkenangkan yang kitorang bakal berpisah lepas sekolah ni. Hm. Bayangkan dah 5tahun bersama-sama. So awesome right? :)

Plus, Diorang ni kalau cakap papepun, jarang terasa sebab diorang ni tak pernah merendahkan aku. Orang lain kadang-2 terlepas jugaklah dan aku ni pulak jenis sensetip. So kalau orang cakap lepas dengan aku, memang secepat mungkin aku pergi tweet tweet tweet #Eh lalala.

Tapi aku takdelah tweet sampai bash-bash segala. Kalau boleh taknak tweet yang tuju sesapa, sebab nanti aku takut tweet aku, orang lain terasa. Nasib baiklah orang nya takde di twitter. Cuma yelah sometimes, kita kena luahkan jugak masalah kita in certain ways selain luahkan kepada Allah yang Maha Mendengar :') Aku just tweet random, untuk kembali membangkitkan semangat aku. Get what I mean?

Eh kenapa aku asyik cakap pasal twitter ni? Ye laah Twitter tempat luah perasaan sekarang ni.
Stress --> Twitter ah aku cari dulu. Hoho. Tadaaaa @amelyaAm Alah follow takyah memalu :)

Kadang-kadang aku luahkan kat minah baju merah atas tu. Dia jelah sekarang ni yang tau masalah aku Hmm -.- Yang dua orang lagi , nak cerita tapi takut diorang tak dapat hadam cerita aku Haha. Yelah, masalah aku ni, ceritanya panjang. Sape yang cakap "Pendekkan" aku lepuk kau.

Sebenarnya ramai lagi patut ada dalam gambar ni. Shila, Aida. Yeah, indeed they all are such a good friend to me. Entah kenapa hati ni sedih sangat nak tinggalkan sekolah.

Pesanan Penaja : Sayangilah sahabat anda sebagaimana anda sayangi diri anda sendiri :)





3 comments :

Edy Fee said...

hahaha edy pn takleh hadam cerita.hehehe

bff sgt

CiK FizA said...

akak pon saya sahabat akak~ :)

hnahdy said...

apa2 pn sahabat kita ada sorng ja..