"Author's fic wonderland. Read at your own risk."

21 June 2012

Aku cantik?

Assalamualaikum dan salam satu dunia.

Amboi tajuk tak menahan aku bacanya. (macam menahan air kencing pulak)
Apa? Korang pun tak tahan? Pergi la bilik air cepat. Eh? haha.

Ye, tengok tajuk pun dah boleh agak kan ni pasal apa?
Kalau tak pasal "masuk bakul angkat sendiri"
mesti "buang air flush sendiri" (Ek?)

Apa? Korang tak faham lagi. Lambat la korang ni.
Lambat macam broadband aku bila habis limit ha.

Perghh boleh tahan jugak laa lambatnya,
macam korang sembelit, tapi t*hi tu tak gerak-gerak.
Masa tu kau tawu laa azab tak azab.
(kenapa aku asyik cakap pasal sistem pencernaan neh arghh)

Tu diaa aku merepek tak tentu hala.
Back to the tajuk, "Aku cantik" Haha aii laike this sentence.
Muka blink-blink. Hee. Amboi sape tak suka jadi cantik.
Ye dok? Tapi sebenarnya aku bukan mengenengahkan pasal tu.

Pernah dengar tak orang cakap kalau nak dapat self-confidence,
Kita kena yakinkan diri kita dengan cara memuji diri sendiri.
Contohnya,
1) Emi boleh buat! Emi boleh buat!
2) Emi boleh jawab! Emi boleh jawab!
dan termasuklah
3)  Emi cantik! Emi cantik! 

Eh? Eh? Eh? -,-

Susah-susah je puji aku. Haha. Time kaseh. Time kaseh. (lambai sikit)

Hehe jangan marah derr. Aku gurau je. Siap bold yang tak boleh tahan tu kah kah.

Bukan apa beb. Ni satu petua untuk menambahkan keyakinan diri kita.
Cuba korang try, insyaallah korang dapat buat apa yang korang wishkan.
Tapi janganlah korang cakap kat sume orang pulak.
Cakap dalam hati sudah. Nanti orang cop "GILA" pulak kat dahi kau.
Kau nak? Mestilah nak. EH?

Dan yang paling penting, Jangan overconfident! 
Seriously cakap, aku pernah kena.
Dan ia sangat sedap rasanya, macam ayam Mcd.
Sehingga menjilat jari wa cakap. Erk.
Eh tak maksud aku, sangat memeritkan.
Benda yang paling senang, boleh jadi susah aku cakap.

Ini sebenarnya petua dari cikgu aku.
Petua untuk exam sebenarnya. Masa exam kita kena yakin kita boleh buat.
Tekad kan dalam hati "Aku boleh buat" dan insyaAllah
dengan izin Allah, segalanya akan dipermudahkan.
wah ayat insaf nampak? haha.

Okay laa nak cau dulu, kang aku tulih bebanyak
 buat korang tidur lena je kan.

Eh last -last! Baca tulisan kat bawah ni.....




EMILYA CUN :)

Terima kasihlah kerana meningkatkan self-confidence saya :)


Sakit hati ke?
Eh kesah pulak aku kan. Bye.

 Kah kah kah.


6 comments :

kaishin said...

betul tu..kena ingatkan diri sendiri supaya tak putus asa, naik kan keyakinan diri..manusiakan cepat lupa :D

syakila BumBum said...

sori aku tak sengaje tersebut perkataanyang kau bold tu..

Nur Emilya said...

haha tenkiu tenkiu!
jasa mu dikenang oyea! :)

LULU' LIYANA said...

ahaha . confident itu cantek ~!

Zati Novelis said...

Emi cantik ! Emi cun !
Opssss !! tak boleh lebih-lebihh .. :D

penyuluh perikanan said...

memang artikel dan blog di sini cantik, termasuk pemiliknya ya sob...saya suka dengan blog ini
terima kasih